Kolko se sječam Anubiasi vole potegnut fosfate dok se ne prime.
E sad, zašto je list žut, ko će ga znat...
U gnojenje se ne želim previše petljat.
Činjenica je da su vama obojici friško formirani akvariji, a bilje se zna svakak čudno ponašat dok se ne prilagodi ili ak su neki listovi oštećeni.
Zna se desit da svi stari listovi istrunu i počnu izbijat novi zdravi ko kaj se desilo Tamburici s Vallisnerijom.
Evo samo primjera kod mene u zadnje vrijeme.
Crypte neke veće popikal sam po 3-4 pelcera u dva veća akvarija i jedan u jedan malecki s kozama.
U jednom većem su se u roku dva dana doslovno rastopile, drugdi su se dugo održale, polako strunuli stari listovi i sad izbijaju novi.
Piknul sam 2-3 u stari akvarij na balkonu bez vode samo u vlažnu zemlju za cvijeće (emerzno). Tam su stari listovi strunuli i za sad nema pomaka.
Neke mini Crypte preživile su par mjeseci u 2cm vode uz jako malo dnevnog svjetla u akvarijiću koji čeka da ga nanovo pokrenem.
Sad na balkonu isto stari listovi propali, al izbijaju novi.
Hygrophila polysperma emerzno raste ko luda i odrezani pelceri su se odma primili i narasla je u 20 dana X3. Bacopa malo sporije, X2 otrilike, HM nije da luduje, al se drži.
Komadić Limuna kaj je mjesecima plival u jednom malom akvariju sad je vani ostal samo list i taj se neda.
Blyxa je strunula i sad čekam jel bu proviril koji novi list.
A dio onih velkih Crypti sam zaboravil u vodi u jedva prozirnoj kanti s poklopcem praktički bez svjetla.
Kad sam ih se sjetil nakon mjesec dana išo sam na balkon otvorit kantu da ne usmrdim sobu kaj bu nutra, a kad ono Cryptice tak lepe zelene bujaju da sam razmišljo jesam ikad imo tak lijepo zeleni akvarij!
I sad ti znaj kaj je tim ludim biljkama u glavi!
Kaj se tiće Hydrocotyle, kolko ja znam ona ni ne pušta korijenje nego u prirodi ili pluta il se splete oko granja i slično...
Kingać bu to boljše znal...