Utorak, Ožujak 20, 2018
Croatian English French German Italian Serbian Slovenian
   
Text Size

Pretraživanje

Brachypelma emilia

Image

Porodica: Theraphosidae
Podporodica: Theraphosinae
Rod: Brachypelma
Vrsta: Brachypelma emilia
Engleski naziv: Mexican Red-Legged Tarantula
Rasprostranjenost: Centralna Amerika, Meksiko, Panama.

Terarij:

Brachypelma emilia je terestrijalna vrsta što znači da živi na tlu. Veličina terarija trebala bi biti najmanje 35cm dužina x 35cm širina x 30cm visina. Za podlogu se koristi treset ili zemlja za cvijeće, barem 10 centimetara, koja ne smije biti tretirana pesticidima i previše vlažna, budući je to vrsta koja potječe iz suhih područja, iako u terariju mora biti posuda s vodom. Preporuča se da vlaga u zraku bude između 65-70%. Visina od podloge do vrha terarija trebala bi odgovarati rasponu paukovih nogu kako se ne bi ozlijedio ako padne sa stakla. U terariju se može napraviti i sklonište kako bi se mogao sakriti, a za to se može koristit kokosov orah, teglica ili razni komadi drva (drvo vinove loze i slično). Poželjno je staviti i koju biljku, po mogućnosti vrstu koja raste u prirodnom staništu pauka. Temperatura u terariju ne bi smjela pasti ispod 18°C i prijeći 28°C.

Image

 

Karakteristike:

Ova vrsta jako je česta kod hobista. Karakteristična je po tome što joj je abdomen crne boje s crvenim dlačicama, noge su tamne, a samo je treći članak na svakoj nozi crven. Karapaks je bež boje s crnim trokutom koji je usmjeren prema abdomenu. Naraste do 18 centimetara, a životni im je vijek i do 30 godina.

Image

Temperament:

Nije pretjerano aktivna niti agresivna vrsta, iako kako bi se obranio često baca iritirajuće dlačice koje se nalaze na abdomenu, pa im je stoga abdomen često bez dlake.

Hrana:

Hrane se, kao i svi pauci, cvrčcima, skakavcima, žoharima, crvima, mladim miševima (pinki) koji im se daju najviše jednom mjesečno.

Napomena:

Kupnju Brachypelme emilije potrebno je prijaviti Ministarstvu kulture s obzirom na to da je zaštićena vrsta prema CITES-u.

Image

Share

Tko je online?

Imamo 92 gostiju i nema članova online

Najnoviji sadržaj

 • Ivan Mikolji - Intervju
  Gospodine Mikolji, dobrodošli na Akvarij.NET,
  Hvala Vama što ste me ugostili na vašim stranicama.
 • O švertovima
  Švert (lat.: Xiphophorus ; eng: Swordtail) je slatkovodna živorodna riba iz roda Xiphophorus, porodice...
 • Rio Lancetilla Honduras Biotope
  PODACI O AKVARIJU:
  Dimenzije: 136x57x60 (465 lit)
  Filtracija: sump filter, hang on overflow...
 • RIP Takashi Amano
  Akvaristički svijet je utihnuo. Nedoumica, čuđenje, nevjerica. Tup pogled u obavijest o smrti gospodina...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5