na srecu, ove prigusnice rade s jednom lampom, tako da barem tu imam srece.
Kako god okrenem, cini mi se da ipak to nece biti izvedivo. Sve se dodatno komplicira sto prigusnica br 1 treba paliti lampu broj 4, onda naknadno lampu broj 2. Prigusnica br 2 treba paliti lampu br 1, onda naknadno lampu broj 3.
Dakle, redosljed paljenja lampi bi bio 4-2-1-3.
Vec me zaboljela glava, izgleda da nista od ovoga, 4 prigusnice, 4 timera i amen.
sry al tek sam sad vidio ovaj post jer mi nije bilo jasno šta bi ti ustvari htio
znači ti doslovno hočeš da se lampe pale i gase tako po redu i da svaki put gori samo jedna lampa???
ovo gore je neizvedivo jer timer je u biti prekidač koji se može podesiti da nešto ukopča ili ti ga iskopča u određeno vrijeme. (automatizirani prekidač)
koji može izvest jedino ono za što je i proizveden a to je uključit (pustit struju ) i isključit (prekinut)
znači nije moguče da u istom trenu obavi dvije radnje,da jednan potrošač isključuje a da se drugi uključuje - jer kod isključivanja prvog protok sruje je prekinut i u žici dalje struje nema.
iskreno ne znam zašto takav interval osim ako se ne radi o više akvarija ali opet nisam u tom dijelu baš stručan.
jedino riješenje sa moje strane gledajuči je :
ili da kupiš 4 timera koji opet povlače da svaka lampa ima svoju prigušnicu-barem kolko sad na neviđeno mogu izmozgat
ili da kupiš malo bolji timer ,ja imam taj digitalni na kojem možeš narihtrat više ukopčavanja i iskopčavanja u danu pa nekako da na taj naćin riješiš problem...
premalo informacija , a i ja sam vizualni tip tak da kad vidim znam!