Prosinac 17, 2017, 05:25:06 prijepodneNajnoviji Član: jasminaš

Autor Tema: Izložba u Vukovaru od 18.11.-20.11.2011.godine  (Pročitano: 1163 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline M23_Vu

  • Moderator
  • Broj trgovanja: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 973
  • Spol: Muški   Dob: 32
  • Lokacija: VUKOVAR
  • AqVu
Izložba u Vukovaru od 18.11.-20.11.2011.godine
« u: Studeni 17, 2011, 15:02:35 poslijepodne »
Hrvatska udruga za selekciju i uzgoj malih životinja "Vukovar 1955" organizira izložbu malih životinja koja će trajati od 18.11.-20.11.2011.godine.
Izložba će se održati u Sportskoj dvorani u Borovu naselju.

Naziv ovogodišnje izložbe:

MEMORIJALNE IZLOŽBE U SPOMEN POGINULIH I NESTALIH ČLANOVA NAŠE UDRUGE U DOMOVINSKOME RATU,
VII. MEĐUŽUPANIJSKE, XXXIV   . GRADSKE I III. SPECIJALKE VUKOVARSKE GOLUBICE I VUKOVARSKOG KOKOŠASTOG GOLUBA, TE  IZLOŽBE SITNIH ŽIVOTINJA I AKVARISTIKE.


Malo o izložbi kroz riječi našeg predsjednika:

Poštovani izlagači i posjetitelji!

Dozvolite da vas  sve skupa pozdravim , želim vam dobrodošlicu u Vukovaru gradu ljeopotanu, gradu patniku i stradalniku, ali i gradu feniksu koji se nakon svih nedaća i patnji uzdiže i zauzima svoje mjesto u svekolikoj Hrvatskoj zbilji,  pa tako i u našoj – uzgajateljskoj populaciji.
Danas je za nas poseban dan jer se već duže vrijeme pripremamo svečano obilježiti 55 godina našeg aktivnog i organiziranog djelovanja, što smo obilježili izdavanjem monografije o naših prvih 55 godina, potom obljetnicu obilježavamo  i organiziranjem Državne izložbe mladog uzgoja. Organizacije ovih događanja povezanu se i namjerno se poklapaju sa obilježavanjem i tužnim sječanjem na stradanja ipatnje našeg Vukovara i nas njegovih žitelja. Nažalost nismu svi imali sreće doćekati slobodu i zato, a da se zna i ne zaboravi ovu izložbu posvetili smo i njima, našim stradalim prijateljima i  djeci. Zato ova izložba koliko znam jedina nosi naziv Memorijalnom.
Mi koji ovdje izlažemo svoje ljubimce želimo pokazali što smo godinu dana radili,a radujemo se što smo ugostili naše kolege i prijatelje uzgajivače iz drugih dijelova Hrvatske i šire, te naravno kako bismo popularizirali našu aktivnost, kao direktnu poveznicu sa prirodom i okolišem. 
Koja pasmina, koja vrsta životinja je ljepša i zanimljivija ja nemogu reći, zato je izložba i postavljena jer jedino je sud osobe vjerodostojan o tome koliko vrijedi koji eksponat. Naravno, ne želim ovdje diskreditirati naše suce koji će svojim stručnim i nepristranim radom procjeniti čiji izlošci su najkvalitetniji , a nama čije će izložene životinje ocjenjivati to će biti smjerokaz za budući rad. Unaprijed čestitam pobjednicima i dobitinicima šamionskih grla, a ostalima zahvaljujem na sudjelovanju i potičem na još ustrajniji rad.
Ovo je za nas posebno značajna izložba jer se organizira i specijalka Vukovarskog kokošastog goluba i Vukovarske golubice koje su rezultat višegodišnjeg rada i više desetljetnog iskustva u selekcioniranju posebice golubova, ptice koja simbolizira mir i ljubav, što je našem predivnom napaćenom Gradu nužno i nasušno za opstojnost. Ako će i ovaj naš trud pripomoći afirmaciji Vukovara, naš cilj je ispunjen a mi koji smo na tomu radili smo sretni. Naravno da na ovome ne namjeravamo stati, ali za daljnji rad i razvoj potrebne su nam mlade snage i u vremenu koje je pred nama jedan od naših ciljeva pored izgradnje našeg doma , biti će svakako poiticaj i afirmacija rada udruge u školama i među mladima.
 U to ime , želim Vam svima puno uspjeha na izložbi.

PREDSJEDNIK UDRUGE
Zlatko Menges


P.S. nažalost ove godine neće biti izloženih akvarija;ali to ne znači da ne trebate doći pogledati ostale eksponate.....vidimo se!