Prosinac 14, 2017, 01:26:43 prijepodneNajnoviji Član: Cubi

Autor Tema: Udruga "FENIKS" Borovo - predstavljanje  (Pročitano: 2209 puta)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karas

  • Moderator
  • Broj trgovanja: (0)
  • Punopravni član
  • *****
  • Postova: 1056
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • Lokacija: Borovo
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
Udruga "FENIKS" Borovo - predstavljanje
« u: Listopad 12, 2011, 18:16:14 poslijepodne »
Dragi prijatelji,
čast mi je službeno predstaviti  Udrugu uzgajatelja ukrasnih životinja "FENIKS" iz Borova. Udruga je 25. 02. 2007. godine u Borovu, od strane nekoliko uzgajatelja sitnih životinja i prvenstveno ljubitelja prirode te aktivista za zaštitu životinja i očuvanje okoliša.


Ciljevi udruge:
- okupljanje uzgajatelja i ljubitelja ukrasnih životinja;
- praćenje uzgoja i odabira ukrasnih životinja;
- zaštita svih životinja
- suradnja s drugim udrugama istog ili sličnog cilja


Djelatnosti Udruge:
- nabavka prstenja zbog mogućih izlaganja na smotrama i izložbama prema Pravilniku Hrvatskog Saveza udruga uzgajatelja malih životinja;
- zauzimanje stavova o pitanjima uzgoja i zaštite životinja;
- pomoć članovima Udruge u svezi s uzgojem ukrasnih životinja;
- sudjeluje putem svojih predstavnika u radu organa i skupovima udruga koji za cilj imaju uzgoj ukrasnih životinja;
- potiče širenje znanja i informacija o uzgoju i zaštiti ukrasnih životinja;
- izdaje publikacije;
- dodjeljuje nagrade uglednim pojedincima zaslužnim za afirmaciju cilja Udruge.


Osnovni podaci:

Adresa: Ratarska 66a, 32227 Borovo
Telefon: 032/438-489
OIB: 35961685180
E-mail: feniksborovo@gmail.com
Web site: http://feniks-borovo.com/
Profil na Facebooku: FENIKS na Facebooku
Žiro račun: 2500009-1102178815, HYPO ALPE ADRIA BANK
Kontakt: Novica Gajić, predsjednik - 098/914-6326; Goran Vučković, tajnik - 098/688-910, Ljubomir Lazić (Karas) - 099-676-3015
 
Kada sam se ja priključio ekipi, bio sam jedini akvarista. A samo je predsjednik bio terarista. Sjećam se kao jučer, dotrčao sam kod čovjeka da vidim tarantulu, prvi puta u životu. Zinuo sam i rekao "Vaaauuuuu!" I dok sam ja bio oduševljen tarantulom neki njegovi prijatelji su izbjegavali ulaziti u tu sobu.   :D Za tri-četiri godine stanje se promjenilo. Vrbovao sam 5-6 ljudi u selu da postanu akvaristi a teraristika se širila bez većeg nagovaranja  ;) Sada je u selu mislim sedam vlasnika tarantula sa preko 30 vrsta. Neki članovi imaju gekone, pitona, kukuruznu, kornjače, afričke puževe i razne druge životinje. Neki će reći: "Šta je to 20ak akvarista i terarista?!" A ja ću pitati ima li još neko selo u državi sa toliko vlasnika ovakvih životinja?

I tako, nakon što sam upoznao ekipu došli smo na ideju da izložimo tih par mojih akvarija i nekoliko terarističkih životinja (prva izložba akvaristike i teraristike, prije tri godine) sa ciljem da se ovi krasni hobiji prošire u našem kraju i da se oni koji sve već bave (većinom akvaristikom) priključe Udruzi i bolje informiraju o držanju egzotičnih životinja. Tako je nastala prva izložba akvaristike i teraristike u Borovu. Pogledajte Temu na Forumu i Fotografije prve izložbe akvaristike i teraristike "Borovo 2009.". Moram pohvaliti teraristu koji je tada izlagao - IggyOS i fotografe drazenw i Inguan kao i  vinkovački pet shop "Aquatropic"  koji je izlagao jedan akvarij.

Druge godine bilo je puno lakše. Uz IggyOS-ja priključili su nam se sljedeći teraristi: acidorange i njen brat sa nekoliko paukova, schrenkii također sa paucima, mlječnom zmijom i pitonom.

Bila nam je čast što je Pamook izlagao  krasnu morku kocku a nesmijem zaboraviti i druga pravdu koji nam je pokazao svoj nano tropski akvarij. DARIO 28 je posudio nekoliko akvarija i hrpu ribica te nam zaista uljepšao izložbu. Ovaj puta se okupio velik broj fotografa tako da imamo stvarno hrpu slika sa izložbe. Pogledajte Temu na Forumu i Fotografije druge izložbe akvaristike i teraristike "Borovo 2010.".

Bliži nam se treća izložba koja će biti veća, bolja, interesantnija  :zagrljaj:.
Nadam se da će ostati ekipa od prijašnjih godina i da će nam se pridružiti neki novi klinci  :D.
U tu svrhu se i okupljamo sa slavonskim akvaristima i teraristima.  Popićemo piće, upoznati se, razmjeniti iskustva i dogovoriti se oko izlaganja na našoj izložbi. I Vi, ostali akvaristi i teraristi nam možete pomoći donirajući nam vašu opremu koju više ne koristite tipa grijači, filteri, lampe i dr. ali o tome ću otvoriti posebnu temu.

Također, sudjelovali smo na Izložbi akvaristike u Vukovaru i bili suorganizatori Izložbe akvaristike i teraristike u Tenji pokraj Osijeka.

Slobodno pitajte u ovoj temi šta god želite. Ukoliko ima zainteresiranih za uzgoj nekih ukrasnih životinja tipa egzotične ptice, živina, kunići i sl. slobodno mi se javite pa vas ja uputim stručnim ljudima.  Na primjer, tajnik i predsjednik su državni šampioni u više rasa živine a da vam pravo kažem, neka živina više izgleda na papagaja nego kokoš ili patku :D
Želim se zahvaliti ekipi akvarij.neta na ustupljenom prostoru na Forumu.  :klap:
Eto toliko od mene za početak.  ;)
« Zadnja izmjena: Listopad 12, 2011, 18:26:22 poslijepodne od Karas »


Karas Reef - morski akvarij