Rujan 10, 2010, 21:32:36 pmNajnoviji Član: elvis
 Str: 1 2 [3]  Sve   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Koji dslr ??  (Posjeta: 616 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marichuy
Punopravni član
Dob: 24
Email
« Odgovor #30 : Srpanj 13, 2010, 15:47:37 pm »

Evo da malo pokažem kako se mi (ne)snalazimo u fotkanju  Cheesy

Dodatke mogu vidjeti samo registrirani korisnici foruma
IMG_0628.JPG
IMG_0721.JPG
IMG_0741.JPG
IMG_0742.JPG
Evidentirano

Ribe se love za udicu, a ljudi za riječ.
cannibal
Punopravni član
attitude & respect
Dob: 30
« Odgovor #31 : Srpanj 13, 2010, 20:14:31 pm »

sad samo okidanje i učenje, knjižicu u ruke i fotić i drmajte  Cheesy Cheesy
ja sam u početku pucal oko 100 fotki dnevno da bi isprobal kaj sve može fotić i kak dobit nekaj od njega  Cheesy Cheesy

Thumbs up
Evidentirano

skorpac
Global Moderator
Mean bastard
Dob: 35
WWW Email
« Odgovor #32 : Srpanj 14, 2010, 08:13:40 am »

.. fakat si amater... u početku okidaš 100 fotki po svemu što ti za oko zapne Wink
Evidentirano

cannibal
Punopravni član
attitude & respect
« Odgovor #33 : Srpanj 14, 2010, 09:09:55 am »

.. fakat si amater... u početku okidaš 100 fotki po svemu što ti za oko zapne Wink
..pa jesam amater i ne želim bit profić..a niti ne znam kak bi drugačije ulovil stvari, ako ne okidam po svemu kaj mi zapadne za oko  Think ili te nisam skužil  Think
Evidentirano

skorpac
Global Moderator
Mean bastard
WWW Email
« Odgovor #34 : Srpanj 14, 2010, 12:14:15 pm »

.. bože koja si ti plavuša Cheesy

.. nisi pravi početnike ako ne lupiš po 100 fotki po svemu kaj ti zapne za oko!

objašnjenje gornjeg navoda za našu palvušu Wink : znaći normalno je da kad dobiješ novu igračku da je moraš isprobavati na svemu i to odmah po 10 - 20 fotki po objektu .. i to je tak i gotovo... ujedno se diviš kak je dobro ispalo za razliku od onoga sa ćime si prije fotkao....  

... nej se ljutiti, malo se šalim...  Clown

Jedan savijet za novo kupljeni fotić ... doma radi lijepa fotke, ali vani radi još ljepše, a ujedno se vani ima puuuuno više toga za pofotkati Smiley .. e sad... taj fotić nije mali, nije ga lagano za nositi i tegliti... no čovijek se naući na to, pa DSLR vremenom postaje sastavni dio vašeg tijela Wink

Obavezno nabatiti neki maleni ruksak za fotić i za jedan do dva objektiva. Kad se oprema ne upotrebljava tada ista stoji u torbi i tu je sigurna od oštečenja. Ispalti se dati koji par sto kuna više za poštenu torbu, jer vjerujte mi na rijeć.... zna se dogoditi da ista padne, da nešto padnje na nju ili da netko na nju stane trkne, prevne.... zalije se ...

Ne treba se žuriti sa skupljanjem opreme, polako! Jer ako se sve skupi od jednom onda tu nema pre velike draži Wink

Sretno sa fotićem i želim Vam puuuno lijepih kadrova i na poslijetku fotografija.
« Zadnja izmjena: Srpanj 14, 2010, 12:18:29 pm skorpac » Evidentirano

cannibal
Punopravni član
attitude & respect
« Odgovor #35 : Srpanj 14, 2010, 12:23:35 pm »

pusa sale Heart Cheesy
Evidentirano

ibanezfrelon
Punopravni član
Dob: 31
Email
« Odgovor #36 : Srpanj 14, 2010, 12:43:22 pm »

Već smo preko 1000 fotki okinuli , moramo stat na loptu jer ćemo brzo morat okidač mijenjat Cheesy
J... ga , moraš probat ovako pa onako , prljavština na zidu je postala zanimljiva pa ajde ju slikat... Embarrassed

Danas sam i stativ naručio pa da probamo malo i duže ekspozicije.
Dobili smo neku torbu gratis sa fotićem ali je neka malecka pa ne stane fotić skupa s objektivom unutra nego se mora objektiv skidat , malo tlaka.

Zasad se ''učimo'' naštimavat  ISO, ekspoziciju i otvor blende da dobijemo feeling kako su te tri stvari međusobno povezane..
Kad stigne stativ onda idemo u lunapark....
Evidentirano

E&D
Urednik
Moderator
AKTER 2010. VARAŽDIN!
Dob: 33
WWW Email
« Odgovor #37 : Srpanj 14, 2010, 12:50:43 pm »

Nemoj objektiv skidati s fotića ako je on jedini. Nek stalno bude gore jer ti prašina ulazi u tijelo i objektiv nepotrebno. Pogotovo nemoj spremati fotić u torbu a da tijelo nije poklopljeno onim plastičnim poklopcem i objektiv zatvoren s obje strane. Čim prije nabavi torbu za fotić kak se spada - nova za dslr košta 200-300 kn - s fotićem u kupnju i vidi kak leži u njoj. Forsiraj M-mod, najviše ćeš tako naučiti. Kasnije za određene potrebe korisiš Av i Tv modove. Knjigu uputstava prije svega jako dobro prožvakati. To je osnova.
Evidentirano

ibanezfrelon
Punopravni član
Email
« Odgovor #38 : Srpanj 18, 2010, 06:51:47 am »

Evo danas sam ''skinuo'' Photoshop , vidim da će tu bit puno ''ušaltavanja'' , djeluje komplicirano Azn
Pitanje: kupio bi si neki filter da mogu pucat sporija okidanja u Bulb-u , isto tako da mogu po danu izbjeć ''spaljeno'' nebo i sl.
Šta mi preporučate? Jel ovo ok:http://www.njuskalo.hr/objektivi/polarizacijski-filter-58mm-objektiv-oglas-1199925

IMG_0958.JPG
Evidentirano

Xzyle
Punopravni član
WWW Email
« Odgovor #39 : Srpanj 18, 2010, 14:56:41 pm »

ja imam ova dva i super sam zadovoljan,nisam baš siguran koliko filteri utječu na brzinu okidača ali dobit ćeš na kvaliteti slike,kontrastu itd...

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.c8e1b75f66284bf0a23ab4a1d7dc13f0.filter_marumi_dhg_circular_pl(d)_72mm.aspx

http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.1669018f41724eee948563509f980d90.filter_marumi_uv_72mm.aspx
Evidentirano

ibanezfrelon
Punopravni član
Email
« Odgovor #40 : Srpanj 18, 2010, 15:43:22 pm »

Možda sam ja krivo zabrijao ali neće li mi filter zatamniti dodatno i tako omogućiti još dužu ekspoziciju?
Koje su razlike u tim filterima? Vidim da od 50kn do -------------
Evidentirano

skorpac
Global Moderator
Mean bastard
WWW Email
« Odgovor #41 : Srpanj 18, 2010, 18:00:34 pm »

nisam baš siguran koliko filteri utječu na brzinu okidača ali dobit ćeš na kvaliteti slike,kontrastu itd...

Filteri utjeću na brzinu okidaća tako da ga usporavaju za blendu do dvije ... ovisi o samom filteru!

UV filteri u pravilu služe da kao zaštita leće objektiva ...  jeftinije je ogrebati filter nego leću objektiva. Polarizacijski filter je dobra stvar, izrićito polarizacijski .. ali skida do dvije blende.
Evidentirano

ibanezfrelon
Punopravni član
Email
« Odgovor #42 : Srpanj 18, 2010, 18:13:38 pm »

Aha , znači to su dvije različite vrste filtera..
Skorpac , što misliš o ovom filteru ? http://www.njuskalo.hr/objektivi/polarizacijski-filter-58mm-objektiv-oglas-1199925
Čini mi se  jeftin , da nije to možda uv filter?
Evidentirano

skorpac
Global Moderator
Mean bastard
WWW Email
« Odgovor #43 : Srpanj 19, 2010, 20:03:20 pm »

Aha , znači to su dvije različite vrste filtera..
Skorpac , što misliš o ovom filteru ? http://www.njuskalo.hr/objektivi/polarizacijski-filter-58mm-objektiv-oglas-1199925
Čini mi se  jeftin , da nije to možda uv filter?

Čuj to je polarizacijski, samo da li ti paše taj navoj 58mm?
Evidentirano

ibanezfrelon
Punopravni član
Email
« Odgovor #44 : Srpanj 19, 2010, 22:31:56 pm »

Naručen je filter , trebao bi pasat taj navoj , vidit ćemo..
Neki jeftinjak je pa ne očekujem previše , ako niš drugo onda neka štiti  leću Wink

Danas je stigao stativ pa sam se igrao... Smiley

IMG_1289.JPG
IMG_1356.JPG
Evidentirano

Str: 1 2 [3]  Sve   Gore
  Ispis  

Skoči na: