Kupio sam nekidan mali šesterokutni akvarij 10L. Spremam se ubacit koze nutra pa mi ne treba neki veliki. Čak neki veliki nemam ni gdje staviti više tako da će ovaj mali biti na stolu.
Materijal za poklopac je crni forex debljine 5mm kupljen u Neon centru. Kupio sam ploču većih dimenzija tako da imam lufta i za sfušat nešto, ali na kraju je sve dobro ispalo pa mi je ostalo i viška. Forex sam rezao na banzek (tračna pila) sa finom pilom i rezultat je super ispao. Ljepilo s kojim sam ljepio forex je Sintex kupljen u Neon centru isto.
Mali problem pri izradi samog poklopca je bio u startu to što akvarij nije pravilan šesterokut pa je prema tome poklopac trebalo prilagoditi tako da paše samo u jenom položaju.

Akvarij mi izgleda super jer još nikad nisam imao šesterokutni. Nemam pojma kak će se vidjeti kad vodu utočim nutra, valjda će biti ok

Poklopac je visok 7cm. Preklop preko stakla sam stavio 1.5cm.

Vanjske stranice.

Vanjske stranice poljepljene samo pik trakom da vidim da li će pasati na staklo.

Sve dobro stoji

Poljepljene stranice s unutarnjim dijelom na koji nasjeda staklo s donje strane i gornja ploča poklopca s gornje strane.

Sve zajedno zaljepljeno.

Lijepo stoji ali nije sjelo lijepo nego sam morao malo nategnut okvir da pređe preko stakla. Ipak je to nepravilni šesterokut. Ima dosta odstupanja a i prilikom ljepljenja nisam sigurno sve zaljepio na isti kut. Kad se malo sve ustabili i duže vrijeme bude gore na staklu vjerujem da će se prilagoditi.

Kako sam gore već napomenuo da akvarij nije pravilan šesterokut gornji pokrov za poklopac je trebalo napraviti točno po staklu jer inače ne bi pasao.

Na kraju uz malo prilagodbe gornjeg pokrova sve je super sjelo na svoje mjesto i lijepo zgleda

Čekam ledice iz Kine. Kad stignu bacam se na rasvijetu,