Teraristika > Uradi sam

Kako napraviti inkubator?

<< < (3/6) > >>

ifsilon:
Perlitom/vermikulitom/kokosovim tresetom,ovisi koji supstrat koristiš. Znači,supstrat namočiš i ocijediš ga tako da rukom istisneš iz njega vodu do te mjere da iz njega više ne kapa (nemoraš koristiti neku pretjeranu silu i skakat po njemu ili gnječit ga prešom za grožđe,nego kolko možeš istisnuti rukom)  :) . Mora biti vlažan,ne mokar. I kasnije vlagu održavaš tako da pošpricaš kada ti se treset osuši(nećeš trebat često špricati jer ti je kutija zatvorena i ima samo par rupica tako da ti se supstrat neće previše sušiti. Rekao bi ti da provjeriš hygrometrom, ali teško da ćeš naći precizni hygrometar za malo love, tak da ti se uopće ne isplati nabavljati ga.

Evo ti dva dobra linka di možeš pročitati općenito o inkubaciji:
 http://lllreptile.com/info/library/care-and-husbandry-articles/-/incubation-of-reptile-eggs/
http://www.reptileforums.co.uk/forums/snakes/491903-humidity-reads-70-corn-snake.html

I naravno: https://www.google.hr/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1#hl=hr&gs_nf=1&pq=reptile%20incubator%20humidity&cp=5&gs_id=1k&xhr=t&q=corn+snake+incubator+humidity&pf=p&sclient=psy-ab&oq=corn+snake+incubator+humidity&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=195745e52d507540&ion=1&biw=853&bih=594  :D

I lampa,kao što je Igor rekao, ti ne treba,osim ako je želiš koristiti kao grijač u inkubatoru,ali je onda moraš spojiti na potenciometar.  :up:

Igor Velevski:
Na kutije u koje su jaja ne treba da ima rupice, to je nepotrebno. Ja nikad ne stavljam rupice i nemam nikakvih problema radi toga, ali i zato sto nemam rupice, vlagu ne gubim i nikad ne dodajem vodu u vermikulit. Znaci samo na pocetku napravim vlazan vermikulit i to je kraj!

Demižan:
Hvala vam svima na informacijama! :)
Stavim slike kada bude gotov.

Demižan:
Bi li mi trebao grijač od 50W ili 25W za ormarić dimenzija 69x31x61 koj ću unutar obložiti stiroporom debljine 2cm?

I da li da koristim Vermikulit ili Perlit?

ifsilon:
Ma uzmi žarulju od 40 ili 50 W (možda čak i 25,ali nisam skroz ziher kolko jaka ti treba pa bolje uzmi jaču da je možeš smanjiti) i spoji je na potenciometar iz bauhausa za 50 kn (onaj koji se ušteka u utičnicu i onda u njega uštekaš trošilo). To ti je najjeftinija varijanta.

 -Dobro ti je u neiskorišteni dio inkubatora (jer sigurno nećeš iskoristiti cijelu zapreminu prostora tih dimenzija) staviti boce sa vodom koje će ti smanjiti varijacije u temperaturi. Ako ti je inkubator prazan,znači samo kutija sa jajima,a ostalo je prazan prostor (zrak), kad ga otvoriš, brzo će ti se ohladiti jer nema kaj zadržati toplinu (zrak se zbog svoje male gustoće brzo zagrije,ali i brzo ohladi).

-Uzmi od Matije termometar sa sondom (http://www.teraristika.hr/web-trgovina/detail/38-mjerni-ureaji/flypage/421-digitalni-termometar-sa-sondom?sef=hcfp) koju ćeš zapiknuti u supstrat i igraj se sa potenciometrom. Kad dobiješ željenu temperaturu, spreman si za inkubiranje.  :up:

-Vermikulit bolje drži vodu, ali perlit ti je možda bolji jer je potpuno bijel pa možeš vidjet ako ti se razvije plijesan ili nešto nije u redu u inkubatoru.

Kada očekuješ jaja?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju