Ožujak 28, 2024, 16:57:12 poslijepodneNajnoviji Član: [email protected]

Autor Tema: Rijeka Pet centar - Zoo Viškovo -Zoo Skalar  (Posjeta: 34297 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sinisa1hr

  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • ***
  • Postova: 132
  • Spol: Muški   Lokacija: Rijeka -
  • ZDS
    • ZA DOM SPREMNI BRAĆO MRIJET is from song "U BOJ!" from OPERA !  "Nikola Subic Zrinski" by Ivan Zajc from Rijeka,Croatia.
Odg: Rijeka Pet centar - Zoo Viškovo -Zoo Skalar
« Odgovori #25 u: Ožujak 20, 2015, 19:41:53 poslijepodne »
trenutno stoje stvari sa akvarističkim dučanima ovako: kriterij- lokacije sa zaokruženom akvarističkom ponudom:(staklo,grijač,filter,pumpa,filter matrijal, podloga,kemija,rasvjeta,hrana,živa flora i živa fauna):od  zapada prema  istoku:gledajuči iz Rijeke

Zoo Viškovo,HOP Viškovo, PET Škurinje, Zoo Skalar Vežica, Cortina Ind.zona Kukuljanovo
dopunite me ako sam koji dučan sa zaokruženom akvarističkom ponudom izostavio..

Veči dučani imaju bolju ponudu u širinu,i dubinu,manji često su nešto skuplji, ali je odnos neposredniji vlasnik:kupac ..,interesantno baš svaki od navedenih ima neke svoje prednosti!


 

Offline Fox

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 30
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Lokacija: Rijeka
Odg: Rijeka Pet centar - Zoo Viškovo -Zoo Skalar
« Odgovori #26 u: Lipanj 14, 2016, 10:23:54 prijepodne »
Ovih dana sam obišao sve navedene, da nađem ono što mi najviše paše, ukratko dojam:
- Pet centar Škurinje, po mojoj procjeni najveća širina ponude, akvarist Elvis mi je dosta toga pojasnio :up:  (to naglašavam jer je početniku to jako bitno, imaju još jednog akvarista u drugoj smjeni, ali se dogodi i da ih ne bude) od ukrasa sam vidio samo plastične dijelove...
- Zoo-Shop Viškovo, od svih me možda najviše ugodno iznenadio, količinski manje bilja nego Pet centar ali više vrsta, sve su 40 kn, ribice su im osjetno veće (najbolje se vidi na Guppyjima, nešto malo skuplje nego drugdje - kaže da ih nabavlja iz Slovenije), vlasnik je isto puno toga objasnio, jako pozitivan dojam. Uz plastiku ima i pravog drva, kamenja koje se važe po komadu.  :up: 
- HOP Shop Viškovo, dosta široka ponuda, ali ipak manja nego u Pet centru, dvoje djelatnika koji se kuže u akvaristiku, drugi su uslužni, ali s manje znanja. Kao i pet shop ima ponudu većih akvarija na postolju za onog kog takvo nešto traži.
- Cortina Čavle, ponuda riba i cijene dobre, minus je bilje bez oznake i mala ponuda, uz to prodavač nije upućen u to bilje što nude, o ribama nešto zna. Kako je to ujedno i vrtni centar nije im uža specijalnost.
- Zoo Skalar Vežica, puno sam očekivao zbog imena dućana, vaših preporuka i prošlogodišnje slike s facebooka, ali od tad im se ponuda dosta rasprodala...ženska se očekivano razumije u akvaristiku, ali zbog slabije ponude , možda se vratim po koju ribu. Kod njih sam isto vidio prirodno drvo u ponudi.

Kao što kolega kaže svaki ima nekih svojih prednosti, kod opremanja akvarija ipak tražiš nešto što ti najviše odgovara...možda bi bilo bolje da je sve na jednom mjestu, ali konkurencija je dobra stvar i onom kome je stalo do pravog odabira može u svega 2-3 sata obići i razgledati ovih 5 dućana i uzeti točno što mu treba.
Dojam može varirati u koju se smjenu dođe i kakva im je trenutna ponuda.