Travanj 24, 2024, 07:40:37 prijepodneNajnoviji Član: bignjato

Autor Tema: Krećem u izradu novog akvarija  (Posjeta: 643 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tbuza

  • Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Postova: 10
Krećem u izradu novog akvarija
« u: Travanj 12, 2011, 10:47:43 prijepodne »
Dosta sam prošvrljao forumom i došao do zaključka - pa to mogu i ja..

Imam trenutno Juwela od 60 litara koji postaje prenatrpan. Prije cca mjesec i kusur dana nakon prelaska s hladnovodnog sam ubacio 4ž i 2m guppya i sad ih imam oko dvadesetak mladih s time da su neke ženke još trudne. Planiram ostaviti jato od cca 15ak guppya a ostale poklonit, prodat, mijenjat. Uz njih imam još tri koridorasa, ostao misgurnus iz hladnovodnog i sasvim se prilagodio i ne pokazuje nikakve znakove nelagode (temp. vode je 25C) te 2 "lažna" sijamca koji više nego zadovoljavajuće rade svoj posao.

Za to društvance sam mislio napraviti 180 litara uz svu pripadajuću opremu, uzeti neki dravski korijen-panj koji su se i u ovom iskazal više nego odličan jer ne ispušta nimalo boje nakon samo jednog iskuhavanja.

Pronalazim po forumu oglase samo za stakla, ali me konkretno zanima koliko bude me okvirno koštala kompletna investicija izrade komplentog akvarija, onako iz iskustva onih koji su krenuli u to, te da li se možda isplati otići u dućan i kupiti isti. Nadalje, bude 180 litara dovoljno za njih?